DIAK SK

Viittomakielen perusviittomisto

Ohjeet

KÄYTTÖOIKEUS JA KÄYTTÄJÄTUNNUS

SOVELLUKSEN KÄYTTÖ


KÄYTTÖOIKEUS JA KÄYTTÄJÄTUNNUS

Sanoista Käsin -verkkosovelluksen käyttäminen on ilmaista mutta vaatii voimassa olevan käyttöoikeuden, käyttäjätunnuksen ja kirjautumisen järjestelmään. Järjestelmään on tallennettuna vain käyttämäsi tunnus (sähköpostiosoite) voimassaoloaikoineen ja salasana.

Diakin tietosuojasivut


Käyttöoikeuden ja käyttäjätunnuksen hankkiminen

Hankkiaksesi käyttöoikeuden ja käyttäjätunnuksen, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen sanoistakasin(at)diak.fi. Käyttäjätunnukseen vaaditaan toimiva sähköpostiosoite jonne lähetämme tarvittavat tiedot kirjautumista varten. Tunnuksen voimassaoloaika on 1-24 kk. Ilmoita haluamasi voimassaoloaika sähköpostissa. Näet jäljellä olevan käyttöaikasi sovelluksesta. Käyttöoikeudeltaan umpeutuneet käyttäjätunnukset poistetaan järjestelmästä. 

Käyttöoikeutta voidaan halutessa jatkaa tai käyttöoikeus ja käyttäjätunnus voidaan pyynnöstä poistaa järjestelmästä ennen normaalia käyttöoikeuden umpeutumisaikaa.


Käyttöoikeuden jatkaminen

Näet käyttöoikeuden jäljellä olevan voimassaoloajan sovelluksen päävalikosta. Jos haluat jatkaa sovelluksen käyttöaikaa umpeutumisajan lähestyessä, ota sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen sanoistakasin(at)diak.fi.


Käyttöoikeuden lopettaminen ja käyttäjätunnuksen poisto

Jos haluat poistaa voimassaolevan käyttöoikeutesi ja käyttäjätunnuksesi järjestelmästä, ota sähköpostitse yhteyttä sanoistakasin(at)diak.fi

Käyttöoikeudeltaan umpeutuneet, uusimattomat käyttäjätunnukset poistetaan järjestelmästä.


SOVELLUKSEN KÄYTTÖ

Kun olet saanut käyttäjätunnuksesi ja salasanan, voit aloittaa sovelluksen käytön kirjautumalla sisään.


Kirjautuminen

Avaa sovellus selaimella siirtymällä osoitteeseen https://www.sanoistakasin.fi/app.php  (linkki sovellukseen on ohjeiden lopussa ja aloitussivulla).

Jos et ole vielä kirjautunut järjestelmään, sinut ohjataan kirjautumissivulle. Kirjoita käyttäjätunnuksesi (sähköpostiosoite) ja salasanasi ja klikkaa Kirjaudu .

Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätunnusta, katso kohta Käyttöoikeuden ja käyttäjätunnuksen hankkiminen.

Jos olet unohtanut salasanasi, ota sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen sanoistakasin(at)diak.fi.


Termien haku

Kirjoita Hakusana-ruutuun etsittävä suomenkielinen sana tai osa siitä.

Hakuhelp

  • Voit rajata hakutuloksia aihepiirin ja/tai sanaluokan mukaan.
  • Voit myös jättää hakukentän tyhjäksi ja käyttää pelkkää haun rajausta jolloin listataan kaikki valittuun aihepiiriin tai sanaluokkaan tai näiden yhdistelmään kuuluvat viittomat.
  • Hakutulokset päivittyvät automaattisesti.
  • Tyhjennä ruudut X-merkistä.
  • Mikäli hakemaasi sanaa ei löydy sovelluksesta, näet siitä ilmoituksen. Voit lähettää kehittäjille toiveen sanan lisäämiseksi sovellukseen klikkaamalla painiketta Toivo tätä sanaa .
Haun tulokset näkyvät sanalistana. Valitsemalla listasta sanan, näet sen viittoman videotoistimen ruudulla. Huomaa että mobiililaitteilla hakutulokset saattavat jäädä virtuaalinäppäimistön alle piiloon. Tässä tapauksessa sulje tai pienennä näppäimistö nähdäksesti hakutulokset.


Videoruudun käyttö

Valittuasi sanan, sen viittoma toistetaan videoruudussa. Osassa videoita kuullaan myös termi puhuttuna. Laitteesi ja verkon yhteysnopeudesta riippuen videon lataus saattaa kestää hetken.


Videoruudun ohjaimet 
Videoruutuohje


Mobiililaitteissa palataan takaisin hakutuloksiin videoruudun alla olevalla Palaa hakuun -painikkeella.


Sovelluksen päävalikko

"Hampurilais"-painikkeesta avautuu sovelluksen päävalikko. Täältä näet tunnuksesi käyttöoikeuden jäljellä olevan voimassaoloajan ja sovelluksen toiminnot.

Päävalikkohelp

HUOM! Täydellinen uloskirjautuminen sovelluksesta vaatii että myös selain suljetaan!

Siirry ohjeiden alkuun
Palaa aloitussivulle

Siirry sovellukseen